European Soccer

Viisi ideaa Jalkapallo Säärisuojat järjestämiseksi

Home » European Soccer News » Viisi ideaa Jalkapallo Säärisuojat järjestämiseksi
read more

Ilves Lady Futis -joukkue harjoittelee Tampereen Urheilu- ja Messukeskuksen hallinurmella kerran viikossa. Joukkue ei pelaa sarjoja vaan harrastus pohjautuu treenailuun.

yksinomainen 85+ kalusto of jalkapallo säärisuojat

yksinomainen 85+ kalusto of jalkapallo säärisuojat on yksinomainen kokoelma of jalkapallo säärisuojat

On toukokuu vuonna 2017, ja Härmälän hiekkakentälle on kerääntynyt joukko eri-ikäisiä naisia. Kylmä tuuli iskeytyy tuulitakin lävitse kuin terävä nuoli, ja naiset vetävät säärisuojia, futissukkia ja nappiksia jalkaan hymy huulillaan. Osa on pelannut jalkapalloa vuosia, ja jotkut ovat saapuneet kuningaslajin treeneihin ensimmäistä kertaa. Yhdellä on mukanaan uutuutta hehkuva pallo, joka liukuu tuulen mukana läheiseen ojaan. Pallo kastuu läpimäräksi.

Ilves Lady Futis -toiminta sai alkunsa 15 vuotta sitten, kun Ilveksen toimihenkilö Kirsi Tiira innostui perustamaan kerran viikossa naisten höntsäpalloilua harrastavan joukkueen.

– Kaikki alkoi lapset vastaan vanhemmat -pelistä, kun monet äidit kertoivat kiinnostuksestaan jalkapallon aloittamiseen. Ensimmäisiin harjoituksiin saapui 55 naista, ja joukkueen koko on pysynyt samoissa mitoissa yli 15 vuotta, Tiira kertoo.

58+ mahtava kuva of jalkapallo säärisuojat

58+ mahtava kuva of jalkapallo säärisuojat on hämmästyttävä galleria of jalkapallo säärisuojat

Harrastejoukkue on poikinut naisten innostuksen myötä Futis-Liiga Naisten harraste -sarjatoiminnan.

– Ladyissa on paljon naisia, jotka eivät ole koskaan pelanneet jalkapalloa ja joille riittää kerran viikossa höntsäily. Sarjatoiminnassa on taas kauan lajin parissa olleita, jotka eivät halua treenata tavoitteellisesti mutta haluavat pelata. Heillä on treenit pari kertaa viikossa ja pelejä kesäisin, Tiira selvittää.

Samankaltaisia harrastejoukkueita oli 2000-luvun alussa hyvin vähän.

ihana 76 kuvien of jalkapallo säärisuojat

ihana 76 kuvien of jalkapallo säärisuojat on paras valokuvaus of jalkapallo säärisuojat

– Ilveksen harrastenaisten läheisin harkkapelivastustaja löytyi tuolloin Jämsästä. Ilves on yksi Suomen edistyksellisimmistä seuroista naisten harrastefutiksen eteen päin viemisessä. Seuran tavoitteena on antaa palloilukipinää naisten lisäksi heidän lapsilleen, Tiira toteaa.

Lady Futis -tiimi aloittelee pallon potkiskelun jo toukokuussa, ja treenaamista voidaan jatkaa niin pitkälle syksyyn kuin intoa riittää. Alussa harjoitukset ovat hiekkakentällä, minkä jälkeen siirrytään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen viereiselle luonnonnurmelle. Suomen kesän sateet ovat muokanneet nurmikentän välillä mutatantereeksi, mutta useimmin ladyja on suosinut aurinkoinen sää. Toiminnassa on mukana noin 50 naista, joista paikalla on harjoituksissa on useimmiten noin 30–40 pelaajaa. Innokkaille harrastelijoille ovat tulleet tutuksi tänä kesänä niin syöttö, laukaisu kuin haltuunottokin.

– Toiminnassa on ollut alusta saakka vetäjä, joka opastaa jalkapalloilun alkeissa. Toimin itse kuusi vuotta ladyjen valmentajana, minkä jälkeen ohjaajan pesti on siirtynyt Seppo Tiiralle ja joukkueenjohtajan titteli Piia Nurmiselle, Tiira kertoo.

21 ihana galleria of jalkapallo säärisuojat

21 ihana galleria of jalkapallo säärisuojat on hämmästyttävä kuvat of jalkapallo säärisuojat

Kerran viikossa järjestettävissä harjoituksissa on pallonkäsittely- ja tekniikkaharjoitteita, ja lopuksi pelataan noin puolen tunnin ajan.

Joukkueessa on muun muassa lasten harrastuksen kautta innostuneita ja joskus pelanneita. Ikähaarukka on 18–60 vuotta.

Kesällä käydään myös parissa turnauksessa.

29+ paras kalusto of jalkapallo säärisuojat

29+ paras kalusto of jalkapallo säärisuojat on paras kalusto of jalkapallo säärisuojat

Viisi ideaa Jalkapallo Säärisuojat järjestämiseksi Gallery
21 ihana galleria of jalkapallo säärisuojatyksinomainen 85+ kalusto of jalkapallo säärisuojat58+ mahtava kuva of jalkapallo säärisuojat29+ paras kalusto of jalkapallo säärisuojat

Related to Viisi ideaa Jalkapallo Säärisuojat järjestämiseksi