European Soccer

The Hidden Agenda of Fodbold Tøj

Home » European Soccer News » The Hidden Agenda of Fodbold Tøj
read more

Det er svært at se på Awer Mabil, når han løber ind på et fyldt MCH Arena i FC Midtjyllands sorte dragt. Men den lynhurtige kantspiller var kommet ind i teenageårene, før han første gang spillede fodboldkamp med en vaskeægte læderbold.

Eksklusiv 21+ Tapet af fodbold tøj

Eksklusiv 21+ Tapet af fodbold tøj er Fantastiske Billeder af fodbold tøj

FCM-profilen blev født i en af verdens største flygtningelejre, Kakuma i Kenya, i 1995 – og her flød det ikke med fodbolde.

– Vi samlede plastikposer og viklede dem ind i tøj – og så havde vi en bold, forklarer Awer Mabil.

Jeg bliver ved med at komme tilbage for at hjælpe – for at opmuntre børnene, som bor der, til at have håb. Deres drømme kan også gå i opfyldelse

Awer Mabil, Fodboldspiller, FCM

Andre gange var der råd til en ballon, men her kunne man hurtigt komme i problemer, hvis man var den, som kom til at sprænge den.

Pæn 37+ Billeder af fodbold tøj

Pæn 37+ Billeder af fodbold tøj er fantastisk Billede af fodbold tøj

– Man havde ikke lyst til at være den, som sparkede til den, så den ”poppede”. Så var man i problemer hos resten af holdene, siger Awer Mabil med et smil.

Awer Mabils forældre flygtede fra krigen i Sydsudan i 1994, og her endte de i flygtningelejren i Kenya, der er blevet til en af verdens største.

Året efter deres ankomst fik de Awer, som blev født blandt 180.000 flygtninge. Han husker det dog ikke som en dårlig barndom.

– Da jeg boede der, havde jeg det sjovt med mine venner. Jeg kendte ikke andet, så jeg tænkte ikke over de forhold, som vi boede under. Det var mere forældrene, der bekymrede sig om det, siger han.

Forældrene havde da også nok at bekymre sig om. Familien fik mad fra FN én gang om måneden, og så skulle det ellers rationeres. Ofte betød det, at familien kun spiste én gang om dagen – og af og til måtte Awer Mabils forældre droppe maden, så børnene gik mætte i seng.

fantastisk 99 Tapet af fodbold tøj

fantastisk 99 Tapet af fodbold tøj er Smuk lager af fodbold tøj

Awer Mabil kommer hvert år tilbage til flygtningelejren med trøjer, fodbolde og meget mere til børnene. Foto: Privatfoto

I 2006 kom der dog en hjælpende hånd til familien. De fik et humanitært visum til Australien, og familien rykkede derfor ”Down Under”.

Det var lidt af et kulturchok for unge Awer Mabil, der var vant til at løbe rundt mellem husene med andre børn.

– Folk var meget reserverede. De blev i deres huse og legede kun i baghaven, fortæller han.

Lysten og glæden ved fodbold fulgte dog med til Australien, og her slog han som ganske ung igennem hos Adelaide United FC, hvor det blev til 47 kampe i årene 2013-2015, inden turen gik videre til FC Midtjylland.

Vidunderlig 45+ lager af fodbold tøj

Vidunderlig 45+ lager af fodbold tøj er Eksklusiv Fotografering af fodbold tøj

Selvom det nu er mange år siden, Awer Mabil forlod flygtningelejren, vender han jævnligt tilbage til stedet, hvor han voksede op.

– Jeg bliver ved med at komme tilbage for at hjælpe – for at opmuntre børnene, som bor der, til at have håb. Deres drømme kan også gå i opfyldelse, siger han.

Når han vender tilbage er det med sloganet ”Barefoot To Boots” på brystet. Det er navnet på en organisation, han har startet med sin bror, der skal hjælpe børnene i Kakuma.

Læs også Professor om ny FCM-friskole: – Eleverne kan blive fagligt stærke

– Jeg føler mig heldig, men på samme tid føler jeg mig forpligtet til at arbejde hårdt for at repræsentere dem, siger Awer Mabil.

Fantastisk 63 Tapet af fodbold tøj

Fantastisk 63 Tapet af fodbold tøj er Fedt nok lager af fodbold tøj

Den lynhurtige kantspiller fik i oktober 2018 sin debut på det australske landshold.

21 Fantastisk Tapet af fodbold tøj

21 Fantastisk Tapet af fodbold tøj er Pæn Kollektion af fodbold tøj

24 Fedt nok Tapeter af fodbold tøj

24 Fedt nok Tapeter af fodbold tøj er Eksklusiv lager af fodbold tøj

Fedt nok 73+ Billeder af fodbold tøj

Fedt nok 73+ Billeder af fodbold tøj er Fedt nok Fotografering af fodbold tøj

The Hidden Agenda of Fodbold Tøj Gallery
Vidunderlig 45+ lager af fodbold tøjfantastisk 99 Tapet af fodbold tøj21 Fantastisk Tapet af fodbold tøjEksklusiv 21+ Tapet af fodbold tøj

Related to The Hidden Agenda of Fodbold Tøj