European Soccer

Pet razloga zašto ne biste trebali ići na Nogomet Za Djecu

Home » European Soccer News » Pet razloga zašto ne biste trebali ići na Nogomet Za Djecu
read more

Duration: 14:01Duration: 6:35

Na Dinamovom stadionu održan je prvi turnir Special Power League (SPL), prve Hrvatske nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju.

44+ Najnoviji Slike od Nogomet Za Djecu

44+ Najnoviji Slike od Nogomet Za Djecu je Predivan Zaliha od Nogomet Za Djecu

SPL je jedinstveni projekt te vrste na ovim prostorima, a njegov je temeljni cilj socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju.

Utemeljitelj turnira je Akademija zdravog življenja, domaćin turnira je bio GNK Dinamo, a uz Zakladu Mateo Kovačić,  Hrvatsku nogometnu ligu za djecu s teškoćama u razvoju podupiru SILab, hrvatski centri za odgoj i obrazovanje iz Zagreba, Pule, Rijeke i Osijeka kao i nogometni klubovi NK Osijek, NK Istra 1961, NK Slaven Belupo i HNK Rijeka.

Svježe 22 Slike od Nogomet Za Djecu

Svježe 22 Slike od Nogomet Za Djecu je Svjež Galerija od Nogomet Za Djecu

Sudionici prvog SPL turnira na Maksimiru bile su momčadi Dinamo Power team, Koprivnica, NK Istra 1961, NK Osijek te “Škola fudbala – Respekt” iz susjedne BiH. Momčadi su predstavljala kako djeca, tako i starije osobe s poteškoćama u razvoju.

Na kraju turnira svi su sudionici nagrađeni zlatnim medaljama, koje su u ime organizatora Akademije zdravog življenja predali Dario Jagić i Ivan Dragić, u ime Hrvatskog nogometnog saveza Antonio Grahovac, u ime SILab centra Ivan Horvat, te u ime GNK Dinamo Iva Cigrovskij.

Novi 35 Slika od Nogomet Za Djecu

Novi 35 Slika od Nogomet Za Djecu je Lijep Galerija od Nogomet Za Djecu

Nakon turnira na kojem su svi bili pobjednici, mladi su natjecatelji mali prigodu upoznati i družiti se sa srebrnim hrvatskim nogometnim reprezentativcima, koji svakom prigodom nanovo dokazuju svoj iznimni senzibilitet za najpotrebitije  članove našeg društva.

Potporu cijeloj inicijativi dala je i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar – Kitarović, a SPL ambasador je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je proveo vrijeme u društvu i u razgovoru s mladim natjecateljima.

57 Novi Galerija od Nogomet Za Djecu

57 Novi Galerija od Nogomet Za Djecu je Favorit Slika od Nogomet Za Djecu

Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom. Cilj jest omogućiti i toj djeci da ravnopravno zaigraju nogomet i rukomet  za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Projekt se zasniva na izvannastavnom bavljenju sportom za djecu s intelektualnim teškoćama te mogućnost uključivanja u projekt i djece koja pohađaju Centre za odgoj i obrazovanje ali i djece koja su uključena u sustav redovnog školovanja.

34+ Super Fotografije od Nogomet Za Djecu

34+ Super Fotografije od Nogomet Za Djecu je Nevjerojatan Fotografije od Nogomet Za Djecu

Projekt je zamišljen kao cjelogodišnje bavljenje sportom za koje bi klubovi koji su uključeni u projekt osiguravali trenere, a Akademija zdravog življenja podršku u stručnom osoblju. Svaki klub ima zadatak uspostaviti sekciju za djecu s teškoćama u razvoju u kojima će za početak raditi treneri iz kluba uz pomoć stručnih suradnika, nogometnog i rukometnog priručnika za rad sa djecom s teškoćama u razvoju, te partnera iz centara za odgoj i obrazovanje, paraolimpijskog odbora kao i vanjskih stručnjaka koji imaju iskustva u radu sa djecom s teškoćama u razvoju.

23 Predivan Galerija od Nogomet Za Djecu

23 Predivan Galerija od Nogomet Za Djecu je Lijep Kolekcija od Nogomet Za Djecu

Pet razloga zašto ne biste trebali ići na Nogomet Za Djecu Gallery
34+ Super Fotografije od Nogomet Za DjecuNovi 35 Slika od Nogomet Za DjecuSvježe 22 Slike od Nogomet Za Djecu23 Predivan Galerija od Nogomet Za Djecu
Related to Pet razloga zašto ne biste trebali ići na Nogomet Za Djecu